Wednesday, December 2, 2009

jangan pandang belakang,ada kurap.jangan main belakang,sakit.

gambar ini sengaja ditambah untuk menaikkan mood seram.sibapa=kau keluar sekarang dari badan anak aku!
siwani=xnak,aku belm selesaikan tugas aku lagi!(nada kasar)
sibapa=apa yang kau nak haa?
siwani=tuan aku nak aku musnahkan keluarga kau!kau jaga.
sibapa=kau ingat aku takut!malam ni kami nak bakar kau!
siwani=arghhh,aku x peduli.

sementara dialog ini terjadi,2 orang lelaki dan 2 org perempuan dewasa memegang siwani(gadis berusia 10 tahun).tenaganya cukup kuat.matanya merah macam saga.

sibapa=siapa tuan kau,siapa yang hantar kau?
siwani=aku x boleh bagi tau!
sibapa=dari mana asal kau?
siwani=aku asal dari gombak.
sibapa=aku nak kau pulang sekarang!
siwani=aku x boleh pulang.tuan aku tiada di gombak.misi aku belum selesai!lepaskan aku!lepaskan aku!lepaskan aku!

siwani meronta2 nak dilepaskan.meronta2 menggigit tgn yg memegang kaki dan tangannya.menghantukkn kepalanya ke dagu aku.aku sepak muka siwani.aku marah.
ibu dan bapa wani membaca yasin dan ayat kursi.siwani menengking supaya diam.

siwani=diamm!aku panas.perut aku sakit!jauhkan benda tu dariku!

setelah 2 jam berlalu.kami sudah penat berusaha untuk menghalau syaitan tu dari jasad siwani.siwani pula sudah penat dan berpura2 pengsan.kami terpedaya.kami leka dan dia menyentap tangannya lepas.siwani mencakar2 dan menyepak2.berbirat jugak la muka siapa yang dapat dicakar masa tu.baru ku tahu syaitan juga pandai menipu, pandai berbahasa melayu dgn baik dan pandai menutur ayat2 suci al quran.maklumla,mereka pun makhluk juga.

dari pukul 11pm ke 3am siwani dirasuk,kam mengambil keputusan untuk membawanya berjmpa seorang otai dalm perihal begini iaitu ustaz pencen di ampang indah.cubaan pertama ustaz menghalau gagal.bermacam2 bahan diguna,garam kasar,kemudian rempah apa tah yang berbiji2 hitam,kayu kokka,buluh dan daun pandan.setelah satu jam ustaz berusaha akhirnya si syaitan berjaya dihalau dari badan siwani.siwani selepas itu lemah longlai macam baru lepas keluar gym.

memang seriau bila mendengar cerita orang dirasuk,tetapi bila aku menghadapi perkara ini sendiri dan perkara ini terjadi kepada anak kawan aku,aku rasa tidaklah ngeri mana malah membuatkan aku lebih kenal si syaitan dan tahu serba sedikit mengatasinya dan kadang2 kami tergelak kerana agak kelakar bila berinteraksi dgn syaitan ni.macam2 karenahnya..mmg aku teringin untuk mengambil gambar ataupun video,tetapi aku takut ibubapa wani kecil hatgi kerana perkara sebegini bukanlah perkara yang main2.serius.

sebenarnya cerita in berpunca dari seorang manusia yang penuh hasad dengki,syirik dan bodoh telah menghantar makhluk suruhannya untuk menggangu dan memusnahkan hidup keluarga siwani.berbagai2 perkara buruk terjadi kpd keluarganya cuma malas aku nak ceritakan di sini.sebelum ini aku tidak percaya dgn semua ni.aku baru sedar yang ada juga umat manusia di bumi ini sanggup melakkan perkara terkutuk sebegini demi memuaskan hati.laknat laknat.jadi,cuti sem lalu aku telah memperolehi satu pegalaman yang berfaedah.

kepada pembaca di luar sana,keraplah beristigfar dan penuh penuhkanlah solat 5 waktu.kala jiwa tu kosong,mudahlah si syaitan ni take over.renung renungkan dan selamat beramal.

jangan pandang belakang,ada kurap di punggung.jangan main belakang,sakit.haha

No comments:

Post a Comment